Tänään, kun vastapelurini kardinaali Martini täytti 80 vuotta eikä siis enää sekoita paavinvaaleja, pyhä isä vaihtoi ”lakitekstien tulkintaviraston” johdon. Edellinen johtaja, kardinaali Herranz (Opus Dei), oli jo yli-ikäinen. Uusi johtaja on Martinin entinen apulaispiispa, Italian piispainkokouksen lakivaliokunnan johtaja Francesco Coccopalmerio. Sihteeri uusi mies Opus Deista.

Kyseinen neuvosto toimii paavin oikeana kätenä mm. erilaisten uusien rakenteiden luomisessa — lakitekstien tulkitsemisessa. Vanhojen ja uusien.

Siksi mieleen ei voi olla tulematta kaksi seikkaa:

1) Lakitekstien tulkintaa tarvitaan joko siinä vaiheessa kun a) niitä viimeistellään tai kun ne ovat b) juuri hyväksyttyinä astumassa voimaan.

2) Neuvoston henkilöstö vaihtuu, kun iso työrupeama a) on saatu tehdyksi tai kun tarvitaan b) uutta voimaa sen viimeistelyyn.

Itse toivon 1b ja 2a. Toisaalta toisenlaisetkin vaihtoehdot ovat mielenkiintoisia, sillä se osoittaisi, että paavi haluaa jossakin asiassa jotakin tapahtuvaksi pian (siis jollei jotakin ole jo päätetty)…

Jokainen, jolla on aivot, ymmärtää, että tarkoitan tietysti vanhan messun motu propriota ja SSPX:n aseman järjestämistä. Katsellaan. Rukoillaan.

Mainokset