Niinhän siinä kävi, ettei huhuista tälläkään kertaa ollut apua. Ja miksi olisikaan.

Minulta kysyttiin, olenko pettynyt, koska luulin motun tulevan. Vastasin, etten ollut pettynyt siksi, että olisin luullut sen tulevan vaan koska toivoin sen tulevan. Toivon edelleenkin joka päivä.

Mitä sitten voimme odottaa? Tällä hetkellä mielenkiintoisia näkökulmia esittävät Rorate ja wdtprs. Ne pitävät sisällään pari mielenkiintoista ajatusta:

Ensinnäkin niissä kerrotaan, että piispa Fellay (SSPX) epäilee puheessaan, että motu voisi saada päivänvalon vasta myöhemmin tänä vuonna tai senkin jälkeen. — Eli koska se ei ilmestynyt 5.5., se voi ilmestyä toukokuussa, loppuvuodesta 2007 tai sen jälkeen, siis ”joskus”.

Toisekseen niissä kerrotaan, että pyhä isä on lähettänyt/lähettämässä kaikkein kriittisimpiin maihin sanansaattajiaan (asiantuntijoita), jotka vakuuttaisivat asian hyvyydestä ja yrittäisivät kääntää jäärien päät.

Hyvä niin, ehkä niin, mutta toukokuu on vasta alussa, ja monien todistajien lausuntojen mukaan pyhä isä olisi ”luvannut” Alice von Hildebrandtille, että motu tulee toukokuussa. Siksi mielestäni voimme edelleen odottaa kohtuullisen lyhytjänteisesti. Ja haloo, onhan tätä joka tapauksessa odotettu jo 40 vuotta!

Mainokset